Smartphone fotografie

Smartphone fotografie

Al van kinds af aan maak ik graag foto’s. Ik kan me nog goed herinneren de rolletjes die je er dan in moest stoppen, een stukje doordraaien en hopen dat hij het beginstuk goed transporteerde. Wat ik me ook goed herinner is het ongeduld wat ik voelde als ik moest wachten tot het rolletje eindelijk ontwikkeld was. Ik moet weer glimlachen als ik daaraan terugdenk. Ook was het altijd spannend of de foto’s gelukt waren. Hoe anders is het nu. Velen hebben een smartphone en daardoor heb je eigenlijk altijd een camera bij je. De kwaliteit van de smartphone camera is tegenwoordig zo goed dat hij vaak zelfs beter is dan een “gewone” camera. Als je b.v. honden hebt dan is het ook ideaal want wie weet wat je tijdens de wandeling allemaal tegen kunt komen. Ik heb ’s morgens vroeg wel eens gehad dat ik mijn smartphone aan de lader had liggen en dan de honden uit ging laten. Was ik bijna halverwege en dan was de lucht toch prachtig door de opkomende zon. Dan baalde ik vreselijk omdat teruggaan om hem te halen geen zin had. De lucht veranderd per minuut tijdens de zonsopgang of -ondergang. Nu heb ik hem eigenlijk altijd bij me al kan dat soms wel een uitdaging zijn met 2 enthousiaste honden bij me die niet altijd stil willen staan. 

Ondanks dat ik vaak complimenten kreeg over mijn foto’s ben ik toch een cursus fotografie met je smartphone gaan doen. Zo leerde ik nog meer de functies in mijn camera kennen. Ik vind het persoonlijk een uitdaging om mooie foto’s te maken zonder bewerking. Nu kun je met bewerkingen wel speciale effecten bewerkstelligen dus ben ik daar ook een cursus in gaan volgen. Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar de mogelijkheden en ik moet toegeven, de resultaten kunnen geweldig zijn. Al vind ik wel dat het eindresultaat ten alle tijde realistisch moet blijven.

Wat mij opvalt is dat mensen die een (huis)dier verliezen achteraf vaak zeggen dat ze geen mooie foto hebben voor aan de muur. Aangezien ik zelf mijn hele leven al omringd ben door dieren kan ik me dat heel goed voorstellen. Ik maak enorm veel foto’s van vooral de honden. 

Een foto is emotie. Een foto kan enorm raken. Het dier staat centraal en laat iets zien. Dat probeer ik vast te leggen. Een foto kan dan ook vragen oproepen … waar kijkt hij naar? Wat zou hij denken? Ik heb meerdere foto’s van mijn Beagle Levi met zo’n intense blik in zijn ogen dat die foto me tot diep in mijn ziel raakt. Dat zijn voor mij de kostbaarste foto’s en dat gun ik anderen ook.

Mocht je nu denken dat zou ik ook wel willen, neem dan gerust even contact met me op voor de mogelijkheden. Ik woon vlak bij een park, een bos en het strand. Binnen een bepaalde straal is gewoon bij jou thuis ook mogelijk.Smartphone fotografie dieren