Over mij

Wat leuk dat je op mijn website komt kijken. Ik zal me even voorstellen.

Ik ben Heidi Middelburg en geboren en getogen in Het Westland, Zuid Holland. Vanaf mijn geboorte ben ik omgeven geweest met dieren en toen mijn moeder op mijn 7e hertrouwde met een tuinder kwamen er nog veel meer bij. Honden, katten, pony’s, geiten, konijnen, vogels, cavia’s, ratten, vissen, noem maar op. Toen ik het huis uit ging veranderde er weinig allen waren het er wat minder tegelijk. Ik was een echt paarden meisje en was elke dag met mijn pony in de weer. Dat paardenmeisje is nooit helemaal uit me gegaan.

Dieren kunnen natuurlijk ook ziek worden of niet lekker in hun vel zitten. Ik wilde dan altijd graag helpen maar wist nooit zo goed hoe. Ik gaf ze aandacht en veel liefde veel meer kon ik toen niet. In 2000 begon ik met Reiki en leerde magnetiseren. Ik merkte al snel dat mijn dieren er gewoon om kwamen vragen als ze daar behoefte aan hadden. Ik ging door tot Reiki Master en volgde nog vele andere cursussen om mezelf op dat gebied te ontwikkelen.

Ik startte mijn praktijk Ena-Forto, wat betekent innerlijke kracht. Daar coach ik al jaren mensen en gebruik daar diverse methodes. Sinds mijn opleiding vingerreflexologie in 2013/2014 is dat wel mijn meest gebruikte methode omdat het heel snel en effectief werkt. Ik werd opgeleid tot docent en geeft sinds 2016 opleidingen in Nederland en België. 

Om ook nog meer voor dieren te kunnen betekenen ben ik 2 cursussen gaan volgen tot energetisch dierentherapeut. Ik behandelde ze al fysiek en op afstand, dit was echt ter verdieping. Ik gun iedereen een leuk, gezond leven dus zeker ook de dieren.

En dan de fotografie … rond mijn 10e had ik al een eigen fototoestel en maakte vrij veel foto’s voor die tijd. Maar nu gaat het allemaal veel makkelijker met de digitale camera’s en de smartphones. Ik moet zeggen dat mijn smartphone mooiere foto’s maakt dan mijn andere camera. Het voordeel is ook dat ik hem (bijna) altijd bij me heb. Je weet tenslotte nooit wat je onderweg tegenkomt.

Ik heb nog allerlei leuke plannen voor de toekomst. Een toekomst met mensen, dieren en fotografie. Hoe mooi is het om van je passie je werk te kunnen maken? Mij is het gelukt. Wil jij dat ook maar weet je niet hoe? Neem dan even een kijkje op mijn andere site Ena-Forto voor meer info over vingerreflexologie. Via je vingers kunnen we n.l. veel oplossen.